0

CONDENS 5000W

Kotao gasni kondenzacioni snage 70 i 100 kW

Kotao gasni kondenzacioni snage 70 i 100 kW
Šifra Opis j.m. VP cena Poruči
BO020470 Kotao Condens 5000 W ZBR 70-3 kom 326.902,00
BO020499 Kotao Condens 5000 W ZBR 100-3 kom 340.245,00

Cene su velikoprodajne bez uračunatog PDV-a

Za maloprodajne cene pozovite najbliži maloprodajni objekat

Najjači zidni uređaj u klasi.

Beskompromisno kvalitetan uređaj namenjen za veće stambene objekte, škole i industrijske objekte. Kaskadnim povezivanjem postiže se snaga od preko 1600 kW. Zbog svojih pogodnosti sve je češći izbor projektanata kod srednjih i velikih kotlarnica.

Kaskadno povezivanje je trend u EU iz više razloga: kotlovi zauzimaju malo mesta, rade sa modulacijom, zahtevaju minimalne građevinske radove, najčešće nije potrebno zidanje dimnjaka, mogu se uneti na standardna vrata, nije potrebno angažovanje kranova za nošenje... U praksi kotlovi imaju značajno manju potrošnju od konvencionalnih uređaja, a veoma su zgodni jer nije potrebno praviti rezervni sistem grejanja za slučaj kvara - ako jedan od kotlova iz kaskade ne radi, ostala 3 rade...

Čim je objekat veliki, velika je i potrošnja, zato je bitno kakav uređaj kupujete. Sa kondenzacionim kotlom uštede su veće, pa se investicija na većim objektima vraća za 1-3 godine, u zavisnosti od objekta. Dodatno, BOSCH kontinualna regulacija čini da uređaj ima modulaciju plamena od 18,6 kW pa do 98 kW, što značajno smanjuje potrošnju u prelaznim režimima grejanja.

Srce uređaja je tehnološki izuzetan Aluminijum-Silicijumski toplotni blok, u kome se vrši predaja toplote i sama kondenzacija. On omogućava da sam kotao može da radi i na propan.

Zbog malih dimenzija kaskadu od 400 kW možete postaviti na samo 2-3 m². Kod rekonstrukcija, važno je znati da svaki kotao može da se unese na standardna vrata, bez razbijanja zidova (što je slučaj kod stabilnih kotlova koji su veći). Takođe, idealni su i za izvođenje krovnih i kontejnerskih kotlarnica.

 

Oprema i pribor

Dodaj na listu