0
[ 25 12 2019 ]

PelTec kotao sve popularniji na našim prostorima

Pred sezonu grejanja 2013. godine službeno je na tržište izašao prvi Centrometalov automatski kotao na pelet PelTec. Korisnici ovog kotla bili su vrlo zadovoljni pa su iznosili svoja zadovoljstva ljudima koji su dotad koristili klasične kotlove na drva te je sve više i više ljudi željelo iskoristiti prednosti koje nudi ovakav tip kotla. Do danas, PelTec je dosta unapređen i opremljen sa mnogobrojnom dodatnom opremom, a svakako najpopularnija je kontrola kotla putem web aplikacije, a uz sve te prednosti postao je jedan od prodavanijih kotlova na pelet u Srbiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Italiji, Nemačkoj, Litvaniji... Izrađuje se u snagama od 12, 18, 24, 36, 48 kW, a od prošle godine i u snagama 69 i 96 kW.

Automatsko čišćenje rešetke gorionika i dimovodnih prolaza osiguravaju dugotrajni rad bez potrebe za intervencijom korisnika.  Na korisniku je samo da jednom nedeljno iznese kutije sa pepelom i napuni rezervoar peletom. Sa kvalitetnim peletom, veliko čišćenje potrebno je jedanput godišnje.

Električni grejač omogućuje automatsku potpalu vatre što omogućuje da se kotao sam pali i gasi prema unapred postavljenoj temperaturi, nedeljnom planu ili putem mobilnog telefona preko web aplikacije (dodatna oprema).

Kotlovska regulacija sa ekranom osetljivim na dodir omogućuje izvrsno iskustvo korisnika kod upravljanja postavkama.  Vizualni prikaz celokupnog sistema centralnog grejanja i praćenje temperatura olakšavaju korisniku upravljanje kotlom.

Senzor količine peleta u rezervoaru brine da kotao ne ostane bez peleta. Najprije se javlja upozorenje korisniku da je nivo peleta u rezervoaru nizak tako da korisnik ima  dovoljno vremena da napuni rezervoar.

Zahvaljujući modernoj elektro ploči na PelTec se može spojiti niz vrhunske dodatne opreme koja ispunjava sve zadatke modernih sistema za centralno grejanje. Moguć je nadzor i kontrola kotla putem mobilnog telefona preko web aplikacije, vođenje više krugova grejanja, automatska nadopuna peleta iz druge prostorije ili većeg rezervoara itd.

Kotao je konstruisan tako da vrlo dobro prenosi energiju na kotlovsku vodu što daje odlične rezultate. Spada u klasu 5 kotlova i zadovoljava sve uslove kod subvencija.

Takođe za kotao postoji mnoštvo dodatne opreme.

smrtovnice

 
 

 

 

« Prethodna strana