0
[ 22 05 2013 ]

Poseta fabrikama Herz u Austriji

U organizaciji firme Herz armature D.o.o. predstavnici naše firme posetili su centralu firme Herz Armaturen u Beču i fabriku kotlova na biomasu Herz Energietechnik Gmbh u Pinkafeldu u periodu od 13.05 - 15.05.2013. godine.

Prvog dana posete po dolasku u Beč u popodnevnim časovima naši ljubazni domaćini organizovali su na obilazak kulturnih znamenitosti grada Beča uz prisustvo turističkog vodiča. Posle obilaska grada bila je organizovana večera uz druženje sa domaćinima iz centrale firme u Beču.

Drugi dan posete počeo je obilaskom centrale firme Herz Armaturen u Beču u skolopu koje se nali i fabrika za proizvodnju armatura za grejanje. Obilaskom fabrike bili smo upoznati sa kompletnim procesom proizvodnje u kome smo i sami mogli da učestvujemo, izlivajući radijatorske ventile koji su nam ostali kao suvenir. Nakon obilaska fabrike prisustvovali smo predavanju gde su predavači iz Herz Armaturen predstavili istorijat fabrike i njene same početke koji datiraju iz davne 1896. godine. Stručno predavanje nastavljeno je upoznavanjem proizvodnog programa. Najveći akcenat stavljen je na grejne stanice, njihove prednosti i načinom na koji se koriste. Po završetku predavanja organizovana je poseta Muzeju grejanja gde smo mogli da vidimo same početke nastanka opreme za grejanje i njen razvoj kroz vreme sve do današnjih dana, kao i viziju razvoja tehnike grejanja u budućnosti.

Treći dan posete posetili smo novu Herzovu fabriku kotlova na biomasu koja je opremljena mašinama najnovije tehnologije. U školskom centru koji se nalazi u sklopu fabrike održan je seminar sa ciljem upoznavanja kotlova na biomasu i novitetima. Jedan od noviteta je regulacija koja ima ekran na dodir i može sama da projektuje sisteme grejanja i upravlja njihovim radom. Herzovi predavači preneli su nam svoja iskustva stečena kroz istraživački rad, a i kroz samu praksu. Da su priče iz školskog centra zasnovane na stvarnim činjenicama domaćini su nas poveli u obilazak nekih referentnih mesta gde smo mogli da se uverimo u kvalitet Herzove opreme za grejanje kroz reči hvale samih korisnika te iste opreme.

Nakon obilaska referentnih mesta, u kasnim popodnevnim satima oprostili smo se od naših ljubaznih domaćina. Puni pozitivnih iskustava, krenuli smo put Srbije.

smrtovnice

 
 

 

 

« Prethodna strana