0
[ 18 09 2012 ]

Novi liveni kotao iz Boscha

Solid 3000 H je najnoviji BOSCH kotao na čvrsto gorivo, unapređenih karakteristika i dizajna.

Kotao ima veoma visok stepen iskorišćenja, tj. malu potrošnju goriva, komoru u koju se može ubaciti cepanica dužine do 57 cm (40 kW) i velika vrata za loženje koja mogu biti leva ili desna. Članci toplotnog bloka su izrađeni u Nemačkoj, od specijal­nog liva visokog kvaliteta.

Ispitivan je prema EN303-5, sa stepenom iskorišćenja do 82%, BOSCH Solid 3000 H ispunjava najviše standarde za merenje stepena iskorišćenja, i po stepenu iskorišćenja spada u klasu 3 kotlova. Ovo znači da ćete Vi kao korisnik imati najnižu potrošnju u klasi!

Kotao je izuzetno lak za održavanje i loženje. Vrata na kotlu su dimenzija 34 x 31 cm, pa je kroz njih lako ubaciti svaku cepanicu. Dodatno, premeštanjem šarki, vrata se mogu otvarati na levo ili na desno. Komora za sagorevanje je izuzetno dugačka, pa se u kotao snage npr.40 kW može ubaciti cepanica dužine čak 57 cm, što loženje čini veoma konfornim i lakim!

Pored druge dodatne opreme, u opsegu isporuke se nalazi i regulator promaje, koji reguliše polaznu temeperaturu vode iz kotla.

smrtovnice

 
 

 

 

« Prethodna strana