0
[ 20 03 2012 ]

U prodaji aluminijumski radijator iz Fonditala Calidor S5

Aluminijumski radijator Calidor S5 nastao je u saradnji italijanske kompanije Fondital sa najprestižnijim evropskim fakultetima. Model Calidor S5 je poboljšana verzija Calidora S3, čiji dizajn omogućava najbolji odnos toplotne snage i težine samog radijatora.

Fonditalov aluminijumski radijator model Calidor S5 prolazi kroz proces dvoslojnog nanošenja boje što za rezultat daje njegovu glatku i sjajnu površinu, koja se lako čisti i održava, Njegov moderan i elegantan dizajn, kao i termičke performanse čine ga atraktivnijim u odnosu na standardni panelni radijator.

U odnosu na model Calidor S3 model Calidor S5 ima sledeća poboljšanja:

- u pogledu 5 bočnih lamela koje su specifično dizajnirane na bazi termodinamičke simulacije fluida i testiranja u klimatskoj komori što je za rezultat dalo veći toplotni učinak sa manjom grejnom površinom, a samim tim i manjom težinom,

- u pogledu otvora na poleđini radijatora koji omogućava veću konvektivnu razmenu toplote,

- u pogledu nove kape koja zatvara donji deo članka i koja u odnosu na prethodni model nije zavarena što znači da nema problema sa šljakom na dnu radijatora, dihtovanje je zagarantovano O-ring dihtungiom. Nova kapa dizajnirana je tako da se u njoj ne sakuplja nečistoće iz sistema, izrađena je od aluminiziranog čeličnog lima i tretirana završnom alternum antikorozivnom zaštitom.

« Prethodna strana