0
[ 23 04 2009 ]

Novo u ponudi - Ekspanzione posude Zavarivač Zaječar

Ortačko društvo “ Zavarivač “ iz Zaječara sa uspehom posluje od 1988 god, i bavi se proizvodnjom metalnih sudova pod pritiskom. Široka gama proizvoda poznata je pre svega po kvalitetnim zatvorenim ekspanzionim posudama a kod nas su se našli u skladu sa akcijom "Kupujmo domaće". Opširnije...

Od drugih proizvodača, O.D."Zavarivač" razlikuje se osim kvalitetom još dvema povoljnostima.

Prva je izmenljivost gumene membrane veoma jednostavnim postupkom, skidanjem prirubnice sa dna posude. Zamena dotrajale gume novom i vraćanje prirubnice, fiksiranje uz pomoć tri zavrtnja, traje svega petnaestak minuta.

Druga povoljnost je ta što posuda uz pomoć nosača stoji na zidu, valjkastog je oblika, i u kotlarnici ne zauzima mnogo prostora.

Dugi vek trajanja posuda je omogućen time što voda iz sistema nije u direktnom kontaktu sa metalnim omotačem već se nalazi u gumenom balonu. Na taj način ne dolazi do korozije omotača.

Ekspanzione posude se proizvode serijski i to u veličinama od 5, 8, 12, 18, 25, 35, 40, 50 i 80 litara. Maksimalni radni pritisak je 3 bar-a.

Vantipske veličine ekspanzionih posuda podrazumevaju posude od 100 do 1500 litara. Izrađuju se sa specijalnom gumenom membranom za pritiske 6 bara. Posude stoje samostalno na navarenim nogicama. Postupak izmene membrane je identičan izmeni kod standardnih veličina posuda.


Po porudžbini proizvode i ekspanzione sudove za otvorene sisteme centralnog grejanja. U mogućnosti su da proizvedu ekspanzione posude specifičnih dimenzija.

Sve ekspanzione posude su izrađene od hladnovaljanog lima Č 0146. Gumene membrane proizvedene su od prirodnog kaučuka u fabrici " Tigar " iz Pirota, što dodatno povećava kvalitet proizvoda.


Svi proizvodi su atestirani na Mašinskom fakultetu i Institutu za termoenergetiku u Nišu.

« Prethodna strana