0
[ 21 04 2009 ]

Danfoss - nova generacija termostatskih ventila, lakša montaža

U cilju olakšavanja montaže termostatskih ventila i termo glava Danfoss je inovirao termostatske ventile i termo glave. Nove serije ventila nose oznaku RA-N a senzor je serije RAS CS i pojaviće se u prodaju u narednih 10 dana. Opširnije...

RAS-C2 termostatski senzor (termo glava) je samopogonski proporcionalni regulator sa malim P-opsegom. RAS-C2 ima raspon temperature od 8 do 28°C i opremljen je zaštitom od smrzavanja i pozitivnim isključivanjem radi maksimalne feksibilnosti za korisnika.

Osnovna odlika ovog termostatskog senzora je da je montaža na telo ventila RA-N pomoću sistem "klik" za razliku od spoja kod prethodne serije ventila i termostatskih senzora gde se spoj ostvarivao pomoću navojnog spoja.

Na web adresi :

http://grejanje.danfoss.com/PCMPDF/RS_trv01.swf

možete pronaći detaljna upustva za podešavanje i montažu nove serije ventila i termostatskih senzora.


Telo svakog RA-N ventil opremljeno je crvenim zaštitnim poklopcem, koji se može koristiti za ručno regulisanje tokom montaže. Zaštitni poklopac ne sme se koristiti kao uređaj za ručno isključenje. Na raspolaganju je poseban uređaj za ručno isključivanje kao dodatna oprema.
Tela RA-N ventila izređena su od mesinga i niklovana. Igla ventila na zaptivnom spoju je od hromiranog čelika i radi u zaptivnom prstenu koji je podmazan do kraja svog radnog veka.  Čitav sklop zaptivnog spoja može se zameniti bez pražnjenja sistema. Da bi se izbeglo taloženje i korozija, sastav vrele vode mora biti u skladu sa smernicom VDI 2035 (Verein Deutscher Ingenieure).
Preporučuje se da se izbegavaju sistemi koji sadrže mineralna ulja.
Dostupan je širok asortiman kompresione opreme za PEX, AluPEX, bakrene i čelične cevi  - potražite posebne tehničke karakteristike za Danfoss kompresionu opremu.

 Tehničku dokumentaciju za nove ventile serije RA-N i termostatske senzore RAS C2 možete pronaći na našem saitu i to u katalogu na mestu gde se nalazi Danfoss armatura

« Prethodna strana