0
[ 18 09 2012 ]

Poseta Centrometalu

U skladu dobrih poslovnih odnosa sa preduzećem Centrometal iz Hrvatske i ove godine smo bili u prilici da organizujemo posetu u svrhu upoznavanja naših partnera sa fabrikom Centrometal.

Poseta je trajala u vremenu od tri dana, 30., 31. avgusta i 01. septembra ove godine.

Prvi dan posete je većim delom protekao u putu, nakon koga su nas ljubazni domaćini iz Macineca dočekali i smestili u toplice (banja) Sveti Martin gde smo sve vreme boravka imali uslugu na vrhunskom nivou. Drugog dana posete posetili smo Centrometalove proizvodne pogone koji se prostiru na 13 000 m2 od kojih su 6 500 m2 novi pogoni koji su opremljeni sa mašinama najnovije tehnologije i pušteni u rad, tako da je firma Centrometal povećala svoje kapacitete u odnosu na prošlu godinu, a samim tim i proizvodnju. Naši partneri su upoznali sve procese proizvodnje svih Centrometalovih proizvoda od ulaza repromaterijala pa do finalnog proizvoda.

Takođe, jedna od novosti koje smo svi zajedno mogli da vidimo je nova solarna elektra za proizvodnju električne energije kapaciteta 30 kWp. Svima nama bila je interesantna i nova kotlarnica u kojoj je instaliran kompletan pogon za sagorevanje drvene sečke, toplotne snage od 500 kW koja Centrometalu služi za zagrevanje novosagrađenih pogona.

Posle obilaska fabrike vratili smo se u banju Sveti Martin i ostatak popodneva proveli u druženju, i blagodetima koje pruža ova banja.

Treći dan iskoristili smo da posetimo jednu od poznatih vinarija u tom kraju koji je naširoko poznat po proizvodnji kvalitetnih belih vina, nakon toga oprostili smo se od naših dobrih domaćina i krenuli putem prema Beogradu.

smrtovnice

 
 

 

 

« Prethodna strana