0
[ 16 11 2010 ]

41. Kongres KGH

I ove godine prva sedmica decembra zadužena je za druženje kolega iz KGH branše. Opširnije...

Kongres se održava od 01. - 03.12. u prostorijama Kongresnog centra Sava na Novom Beogradu.

Kongresi koje Društvo za grejanje, hlađenje i klimatizaciju (KGH) Srbije tradicionalno organizuje od 1970. godine, postali su najveća međunarodna manifestacija ove struke u Evropi u kategoriji skupova koji se održavaju svake godine. Kongres podržavaju Međunarodni institut za hlađenje, kao međuvladina organizacija, Američko društvo inženjera za grejanje, hlađenje i klimatizaciju (ASHRAE), koje je vodeća svetska organizacija u ovoj oblasti, kao i Evropska federacija nacionalnih društava za grejanje i klimatizaciju (REHVA).

Od institucija u Srbiji, ovom kongresu punu podršku daju i Inženjerska komora Srbije, Privredna komora Srbije i, tradicionalno, Ministarstvo rudarstva i energije i Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj.

Na programu je preko 80 radova, čiji su autori iz Srbije, Slovenije, Makedonije, BiH, Grčke, Bugarske, Rumunije, Nemačke, Francuske, Irana, Libana, SAD, Belgije, Letonije, Poljske i dr.

Skraćeni program kongresa možete preuzeti ovde.

Štampani zbornik radova obuhvata radove pisane na srpskom i one prevedene sa engleskog na srpski, a na kompakt disku su isti radovi u originalu, na engleskom. Osim zbornika i CD-a, organizator povodom kongresa štampa godišnju publikaciju Ko je ko u KGH u 2010, u kojoj su predstavljene najrelevantnije firme u oblasti KGH i izloženi detaljni podaci o proizvodima, delatnostima, uslugama, adresama i dr.

Veoma važna komponenta prezentacije stanja i razvoja u teoriji i praksi u oblasti KGH je prateća izložba opreme i dostignuća, koja se redovno priređuje u sklopu ovoga kongresa još od početka, 1970. Poslednjih 30 godina i izložba i kongres se održavaju u kongresnom Centru Sava, povećavajući izlagački prostor iz godine u godinu. Ove godine se očekuje da će na izložbi biti zastupljeno preko 160 firmi iz zemlje i sveta, sa svojim najnovijim proizvodima, tehnologijama i dostignućima. Uobičajeni broj posetilaca izložbe - pored učesnika kongresa - kreće se od 3.000 do 4.000 onih koji pripadaju ovoj struci ili posluju sa firmama koje izlažu.

Naše preduzeće je i ove godine uzelo učešće na kongresu. Štand našeg preduzeća je broj 72 i 73 i prizemlju Centre Sava.

 

 

« Prethodna strana